Hankkeen yhteistyökumppanit

Aurajoen kulttuuriympäristö -teeman yhteistyökumppanit

Teemme aktiivista yhteistyötä jokitutkimukseen liittyvien tahojen kanssa sekä erityisesti muiden 2011 -hankkeiden kanssa. Kesällä 2010 tärkein yhteistyökumppani on ollut Koroinen -hanke, jonka järjestämillä kotiseutupäivillä 14.8.2010 lehtori Timo J. Virtanen esitteli muun muassa hankkeemme vaiheita ja keruuta. Lumo-keskuksen täysi sali tuotti uusia yhteyksiä mm. Maarian allas ry:n suuntaan. Osa kuulijoista oli tuonut materiaalia mukanaan ja luennon jälkeen näitä selviteltiin yhteistoimin pihamaalla. Tämä yhteistyö jatkuu hankkeiden yhteisellä work shop -tyyppisellä tutkimuksellisella työpajapäivällä Turun kristillisellä opistolla toukokuussa 2011.

Monivuotinen yhteistyö Aurajokisäätiön kanssa on helpottanut muun muassa kenttätöiden toteuttamista sekä tarjonnut erinomaisen väylän yläjuoksulle. Hankkeella on selkeä yhteys aikaisempaan muistitiedon keruuseen yhdessä säätiön kanssa. Säätiö on mukana myös suunnittelemassa kaupunkitilassa liikkuvaa Muistihuonetta.

Kaupunginosaviikot -hankkeen kanssa on suunnitteilla yhteistyötä erityisesti Muistihuoneen osalta.

Uusimpana yhteistyösektorina on noussut esiin Porin yliopistokeskuksessa toimiva maisemantutkimuksen ”jokiryhmä” professori Maunu Häyrysen johdolla. Ryhmän tutkimuskohteena on Kokemäenjoki. Työ liittyy erityisesti kansallisen kaupunkipuiston teemaan.

Aurajoen kulttuuriympäristö -teema osallistuu lisäksi Turun AMK:n hallinnoimaan Turun matkailuakatemian toimintaan. Tämäkin linkki suunnittelee yhteistyötä Länsi-rannikon ja erityisesti Porin yliopistokeskuksen kanssa.

Naisten kaupunki -teeman yhteistyökumppanit

Syksyn 2010 muistelutyöpajat pidetään Turun kaupunginkirjastossa sekä Kulma-kahvilassa.

Suomen sydän -kulttuuripolkuhanketta on toteutettu Suomen historian oppiaineessa Varsinais-Suomen kulttuurirahaston ja Turun Yliopistosäätiön rahoittamana. Hankkeen puitteissa on tuotettu niin mp3-soittimiin ladattava ääniopastus, opaskartta kuin keväällä rantareitille 2011 pystytettävät opastaulut. Noin 11,5 kilometrin mittaisen matkan Turusta Maaherran makasiinilta Halisten kautta Liedon Vanhalinnaan voi kulkea polkuja ja teitä pitkin Aurajoen rantamaisemia ihaillen, niin kävellen kuin pyörälläkin. Hankkeelle valmistuu myös virtuaalireitti Kulttuurikuntoilun keskuspuiston kotisivuille.

Naisten kaupunki – turkulaisten naisten historiaa -kirjan kustantajana toimii Turun Historiallinen Yhdistys ry.

Kommentit on suljettu.