Arjen ja juhlan Aurajoki: Studia generalia luento ti 1.11. klo 18

Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen Studia generalia luentosarja jatkuu

Tiistaina 1.11. lehtori Timo J. Virtanen pitää luennon aiheesta ”Arjen ja juhlan Aurajoki”.

FL Timo J. Virtanen toimii Turun yliopiston kansatieteen (etnologian) oppiaineen lehtorina ja hän on viime vuosina antanut opetusta mm. museologiassa, yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan yhteisopinnoissa, kulttuuriantropologiassa ja laajasti avoimen yliopiston opinnoissa sekä ulkomaisissa yhteistyöyliopistoissa. Aikaisempia työympäristöjä ovat olleet mm. museot ja Suomen Akatemia. – Keskeinen osa työstä liittyy nykyisinkin kansainvälisen vaihdon, kenttätyön  ja yhteistyötutkimuksen järjestämiseen (mm. Balkan). Työssään hän on tuonut opiskelun yhteyteen voimakkaasti projekti- ja hanketyön mahdollisuuden (mm. Nuoperi, Aurajoki kulttuuriympäristönä). Omissa tutkimusteemoissa ovat painottuneet erityisesti urbaani etnologia, visuaalinen etnologia, etninen kohtaaminen sekä joen kulttuurinen merkitys. Hän toimii Kerrottu ja koettu-hankkeen Aurajokiosuuden vetäjänä.

Luento pidetään klo 18-20 Forum Marinumin auditoriossa (Linnankatu 72). Se on kaikille avoin.

Lämpimästi tervetuloa!

Kerrottu ja koettu Turku -tutkimuksesta vastaa Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos. Hanke kuuluu Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan.

Kymmenen luentokerran sarja pidetään tiistaisin 13.9. – 15.11.2011 klo 18 – 20 Forum Marinumin auditoriossa (Linnankatu 72).

Tuleva ohjelma:

8.11. Maaseudun Aurajoki, haaveita ja haasteita – Toiminnanjohtaja Sinikka Kauko-Vainio ja arkkitehti Viri Teppo-Pärnä
15.11. Joen ja kaupungin tulevaisuus – Professori Harri Andersson

Kategoriassa Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *