”Maaseudun Aurajoki – haaveita ja haasteita”. Studia generalia -luento ti 8.11. klo 18

Kerrottu ja koettu Turku –hanke ja Turun Historiallinen Yhdistys järjestävät syksyllä 2011 monitieteisen ja tutkimuksen raja-aitoja ylittävän Studia Generalia –luentosarjan. Luennot käsittelevät Aurajoen ympäristöä sekä turkulaisten naisten historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Luentosarjassa kerrotaan myös hankkeessa saaduista tutkimustuloksista sekä esitellään esiinnousseita näkökulmia ja tutkimuksen suuntaviivoja liittyen Aurajokeen kulttuuriympäristönä ja Turkuun naisten kaupunkina.

Luennon aiheena tiistaina 8.11.2011 on ”Maaseudun Aurajoki – haaveita ja haasteita”. Luennoitsijoina ovat Aurajokisäätiön toiminnanjohtaja Sinikka Kauko-Vainio sekä arkkitehti Viri Teppo-Pärnä.

Sinikka Kauko-Vainio on Aurajokisäätiön toiminnanjohtaja. Aurajokisäätiön toiminta-ajatuksena on tukea Aurajoen kulttuurimaiseman hoitoa, jokeen liittyvää tutkimustoimintaa, veden laadun parantamista, joen kalataloutta, virkistyskäyttöä ja perinteisiä jokivarren elinkeinoja.

Arkkitehti Viri Teppo-Pärnä on julkaisuissaan käsitellyt mm. varsinaissuomalaista
kulttuurimaisemaa. Hän kirjoittanut ja kuvittanut Aurajoen maisematietä eli
Vanhaa Tampereentietä käsittelevän Tien lumo -nimisen kirjan Aurajokisäätiön
toimesta. Julkaisu sisältää tien ja tienvarren historiaa, rakennus- ja
maisemanhoitoideoita sekä varta vasten tehtyjä karttaesityksiä.

Luennot pidetään tiistaisin klo 18-20 (ajalla 13.9.-15.11.2011) Forum Marinumin auditoriossa, osoitteessa Linnankatu 72.

Kaikille Studia Generalia –luennoille on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Kategoriassa Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *