Naisten kaupunki – turkulaisten naisten historiaa

Linja-autoasemalla vuonna 1954. Leo Jokinen 1973. Turun kaupungin taidekokoelema (TMK)

Naisten kaupunki- kirja on laajalle yleisölle tarkoitettu teos turkulaisten naisten historiasta. Kirja lähestyy suomalaisten naisten menneisyyttä esittelemällä naisten elämää Suomen vanhimmassa kaupungissa. Esille nousevat tunnetut hahmot kuten Valpuri Innamaa, Vanu-mamma Aline Grönberg ja Irja Ketonen, mutta myös tuntemattomammat vaikuttajanaiset ja aivan tavalliset piiat ja työläiset. Teos liittää turkulaiset naiset osaksi suomalaisten naisten historiallisia käännekohtia ja valottaa yleistajuisesti historiantutkimuksen uusia tuloksia. 

Teoksen kirjoittavat tunnetut naishistorian tutkijat ja suosittujen tietokirjojen tekijät dosentti Anu Lahtinen (keskiaika ja 1500-luku) ja professori Kirsi Vainio-Korhonen (1600-luvulta 1800-luvulle). 1900-luvun osuudesta vastaa FM Sini Ojala, ja yksittäisten naisten pienoiselämäkertojen kirjoittajina mukana on myös muita asiantuntijoita. 

Teoksen kokonaislaajuus on 200 sivua ja se on runsaasti nelivärikuvitettu tietokirja.

Naisten kaupunki. Turkulaisten naisten historiaa julkaistaan sarjassa Turun Historiallinen Arkisto 61. Teoksen kustantaa Turun Historiallinen Yhdistys ry ja se ilmestyy kirjakauppoihin joulukuun alussa 2010.

ISBN 978-952-99637-6-8
sid, noin 200 s.

Turun Historiallinen Yhdistys ry

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *