Re: Historiankirjoitus ja Vihreet (fwd)

Timo Ala-V{h{l{ (talavaha@kruuna.hut.fi)
Mon, 10 Oct 1994 09:25:06 +0200 (EET)


Date: Mon, 10 Oct 1994 09:25:06 +0200 (EET)
From: Timo Ala-V{h{l{ <talavaha@kruuna.hut.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi
Subject: Re: Historiankirjoitus ja Vihreet (fwd)

On Thu, 6 Oct 1994, heikki emil lempa wrote:

> Muistelkaa, sedät!
>
> Nimim. 11v Koijärven aikoihin
>
> Marko Hamilo

Hei!

Olen ollut lukioaikanani mukana taistolaissessa liikkeessa, sitten kavaisin Koijarvella, ja myohemmin olen yleensa aanestanyt vihreita. Elamankaareni vastaa siis paljolti Haatajan luokittelua. En ole kuitenkaan missaan vaiheessa kuulunut minkaan mainitun liikkeen johtoportaaseen. Mielikuvani kahdesta viimeksimainitusta liikkeesta on, etta siella on ollut mukana kaikenlaisia hiippailijoita.

Lahdin itse koijarvelle lahinna uteliaisuudesta. Mielestani sinne kokoontui paljolti ymparistoasioista kiinnostuneita opiskelijoita; humanisteja, biologeja ja oikeustieteilijoita. Muistaakseni Turusta lahti yksi kaveri, joka 70-luvulla oli toiminut maolaisten porukoissa.

Kun pohditaan vihreiden johtoportaan poliittisia taustoja, kannattaisi muistaa, etta monet heista olivat entisia liberaali-aktiiveja: esim. Osmo Soinivaara, Ville Komsi ja myohemmin mukaan tullut Paavo Nikula. Epailen, etta liberaalipuolueen hajotessa "markkinatalous"-liberaalit siirtyivat kokoomukseen, idealistit vihreisiin.

Nykyvihreiden johtohahmoista merkittava osa on niin nuoria, etta he eivat ole voineet ehtia mukaan taistolaiseen liikkeeseen. Osa heista on tullut mukaan opiskelijapolitiikan myota, esim erilaisten sitoutumattomien ryhmien tai juuri vihreiden opiskelijaryhmien kautta. Tiedan myos joitakin, jotka ovat loikanneet muista puolueista.

Terveisin Timo Ala-Vahala