Ymp{rist|politiikan lista

Marko Hamilo (hamilo@cc.helsinki.fi)
Sat, 10 Dec 1994 04:33:49 +0200 (EET)


Date: Sat, 10 Dec 1994 04:33:49 +0200 (EET)
From: Marko Hamilo <hamilo@cc.helsinki.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi, tutu-seura@pobox.csc.fi,
Subject: Ymp{rist|politiikan lista

Hyvät historian, kansantalouden ja tulevaisuuden tutkijat!

Yhteiskuntatieteellisellä ympäristötutkimuksella on nyt oma sähköpostilistansa. Ohessa listan tervetulotoivotus, josta käy myös ilmi kuinka listalle liitytään.

terv. moderaattori Marko Hamilo marko.hamilo@helsinki.fi

***

TERVETULOA YHTEISKUNTATIETEELLISEN YMPÄRISTÖTUTKIMUKSEN KESKUSTELULISTALLE !

LISTAN TARKOITUS:

Tarjota sähköpostin avulla keskusteluyhteys yhteiskunta- ja ihmistieteellisen ympäristötutkimuksen harrastajille ja alan opiskelijoille eri puolilta Suomea.

Yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen - "toiseen ympäristötieteeseen" - voidaan lukea ainakin ympäristöpolitiikan tutkimus, ympäristötaloustiede, ympäristöhistoria, ympäristö- sosiologia ja ympäristöoikeus. Myös ympäristökasvatuksen kysymykset tai kulttuurintutkimuksen kontribuutio ympäristö- kysymyksiin voidaan lukea saman sateenvarjokäsitteen alle.

Lista toimii myös Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran tiedotuskanavana.

YHTEISKUNTATIETEELLISEN YMPÄRISTÖTUTKIMUKSEN SEURA

Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran tarkoituksena on edistää tieteidenvlistä ja yhteiskuntatieteellisesti suuntautunutta ympäristötutkimusta sekä toimia alan tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden valtakunnallisena yhteistyöelimenä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura edistää alasta kiinnostuneiden yhteistyötä, ajaa yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen etuja, edistää alan koulutusta ja tutkimusta, järjestää tieteellisiä seminaareja ja muita yleisötilaisuuksia, ylläpitää yhteyksiä vastaaviin kansainvälisiin järjestöihin sekä harjoittaa julkaisutoimintaa.

Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun (vuonna 1995 100 mk, opiskelijat ja työttömät 50 mk sekä tukijäsenet väh. 300 mk) seuran tilille (Tampereen seudun OP, 573182-1442). Jäsenille lähetetään seuran tiedotuslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Seuran yhteystiedot ja tiedotuslehden osoite:

Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura Jarmo Vehmas Tampereen yliopisto, aluetieteen laitos PL 607, 33101 Tampere p. (931) 215 6184, fax (931) 215 7311 e-mail jarmo.vehmas@uta.fi

KESKUSTELUN AIHEET:

-Alan tutkimuksen ja koulutuksen organisaatio ja resurssit -Alan tilaisuudet (väitökset, seminaarit, vierailuluennot jne) -Alan tulevaisuus ja identiteetti -Teoriat, menetelmät, lähteet, julkaisut, tutkimuskirjallisuus, jne

Käytännöllinen ympäristöliikkeen viestintä ja puoluepoliittinen keskustelu suositellaan käytäväksi pääsääntöisesti niitä varten perustetuilla listoilla, esim Vihreän liiton ylevi@clinet.fi -listalla, joka tilataan lähettämällä viesti subscribe ylevi osoitteeseen majordomo@clinet.fi

KIRJOITTAUTUMINEN:

Jos haluat erota listalta, lähetä sähköpostia osoitteeseen MAISER@VALT.HELSINKI.FI ja kirjoita viestiksi teksti UNSUBSCRIBE YT-YMP

Jos haluat liittyä listalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen MAISER@VALT.HELSINKI.FI ja kirjoita viestiksi teksti SUBSCRIBE YT-YMP

Otsikkorivin voit jättää tyhjäksi.

Ylläoleva sähköpostiosoite on vain kirjoittautumista ja postipalvelimen muita komentoja varten. Kirjoittautumisviesteja ei ohjata listan jasenille. Postilistan jäsenluettelo on vain listan ylläpitäjän saatavilla.

LISTAN TOIMINTA:

Kirjoittauduttuasi listalle Sinulla on mahdollisuus lähettää listalle kysymyksiä, keskustelualoitteita jne. Listan osoitteeseen lähetetyt viestit ohjataan automaattisesti kaikille kirjoittautuneille, jotka voivat vastata listan kautta viestiin. Listalta tuleviin viesteihin voit toki vastata yksityisesti suoraan lähettäjällekin muuttamalla viestisi vastaanottajaa.

Listan osoitteeseen YT-YMP@VALT.HELSINKI.FI lähetetyt viestit menevat siis automaattisesti kaikille listan jäsenille. Lista on julkinen, eikä osallistumisoikeutta ole rajoitettu.

Halutessasi voit kirjoittaa itsestäsi esittelyn, josta olisi hyvä ilmetä mm. nimi, ikä, tieteenala, oppiarvo, asema, kiinnostuksen kohteet yt-ympäristötutkimuksessa ja yhteystiedot.

Esittelyt muodostavat tietopankin alan asiantuntemuksesta Suomessa. MUITA NEUVOJA:

Talleta nämä ohjeet ja kerro muillekin listan olemassaolosta!

Kun lähetät viestin listalle, niin käytä lyhytta ja viestin sisältöä hyvin kuvaavaa otsikkoa.

Jos vastaat listalta saamaasi viestiin, niin vastauksesi menee kaikille listan jäsenille, jollet muuta saajan osoitetta. Jos saat viestiisi yksityisiä vastauksia, joita ei ole osoitettu myös listalle, ole hyvä ja tee tiivistelmä saamistasi tiedoista (ilman lähettäjien osoitteita), jotta ne tulisivat myos muiden listan käyttäjien tietoon. Otsikkoesimerkki: "Alkuperäisen viestin otsikko - tiivistelmä"

Jos saat listalta viestin, joka saa mielesi kuohuksiin, niin nuku yön yli tai lähetä vastauksesi vasta kun olet rauhoittunut.

Ohjaa listalta tulevat viestit omaan kansioonsa postiohjelmassasi, jos se on mahdollista.

Jos käyttäjätunnuksesi nykyisessä ympäristössasi muuttuu tai sen voimassaolo loppuu, kirjoittaudu pois listalta.

Järjestelmän käyttöön liittyvää apua saat lähettämällä viestin osoitteeseen MAISER@VALT.HELSINKI.FI Kirjoita viestiksi teksti HELP

LISÄTIETOJA LISTAN YLLÄPITÄJILTÄ:

Jos sinulla on listan järjestelyihin liittyviä ehdotuksia, ole hyvä ja lähetä viesti osoitteeseen Marko.Hamilo@Helsinki.Fi

Jos sinulla on listan toimintaan liittyviä teknisiä ongelmia, lähetä viesti osoitteeseen postmaster@valt.helsinki.fi