Sosiologian historiaa

DST
Tue, 18 Jun 1996 11:40:33 GMT+0200


Date:	Tue, 18 Jun 1996 11:40:33 GMT+0200
From:	HANRUONA@sara.cc.utu.fi
Subject: Sosiologian historiaa
To:	h-verkko@sara.cc.utu.fi

KIINNOSTAVAA KESÄLUKEMISTA!!

Toukokuun 22. päivä 1996 Turun yliopiston sosiologian oppituoli (professuuri) täytti pyöreitä vuosia: täsmälleen 70 vuotta aikaisemmin Uno Harva piti virkaanastujaisesitelmän aiheesta Yksilö ja yhteiskunta.

Vuosipäivää TY:n Sosiologian laitos vietti asiaankuuluvin menoin: pidettiin juhlaseminaari ja nautittiin juhlapäivällinen. Juhlan kunniaksi valmistui myös Sosiologian laitoksen kuvitettu historiikki "Sosiologiaa ajassa ja tilassa. Turkulaista sosiologiaa 70 vuotta"(toim. Timo Kyntäjä, Annamari Konttinen & Päivi Vänttinen), jossa tarkastellaan laitoksemme vaiheita 60-luvulta nykypäivään. Tämä on ensimmäinen yksittäisen sosiologian laitoksen historiikki Suomessa. Kirjaa ovat eräät suomalaista sosiologiaa varsin hyvin tuntevat ulkopuoliset pitäneet tärkeänä lisänä sosiologiamme historiankirjoitukseen.

Vaikka olenkin kirjoittajana jäävi kehumaan, uskallan sanoa, että teos on myös hauskaa luettavaa. Tyylilaji liikkuu (tarkoituksellisesti) jossakin vakavan historiankirjoituksen ja huvittavia kuriositeetteja viljelevän muistelun välimaastossa. Merkille pantavaa on myös se, että kirjassa on melko runsas Sosiologian laitoksen elämän eri puolia koskeva kuvitus. (Laitoksella on myös ainakin syyslukukauden alkuun asti samaa aihetta koskeva valokuvanäyttely.)

Kirjaa on mahdollisuus tilata edulliseen 70 markan hintaan TY:n Sosiologian laitoksen kansliasta, puh: 921-333 5376 ja fax: 921-333 5080, tai sähköpostitse allekirjoittaneelta, e-mail: hanruona@utu.fi.

Terveisin,

Hannu Ruonavaara TY, Sosiologian laitos