Re: gopherin p{ivitys

Hannu Juhani Salmi (hansalmi@utu.fi)
Sat, 20 May 1995 15:02:32 +0300 (EET DST)


Date: Sat, 20 May 1995 15:02:32 +0300 (EET DST)
From: Hannu Juhani Salmi <hansalmi@utu.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi
Subject: Re: gopherin p{ivitys

Kirsi-Marja kysyi historian jatkokoulutusrekisterin paivityksista. Se onnistuu lahettamalla tiedot minulle, niin mina vien ne rekisteriin.

Voisin samantien kertoa, mista tassa on kysymys. Joskus vuosia sitten perustettiin yleisen historian jatkokoulutusrekisteri, johon oli tarkoitus tallentaa Suomessa valmisteilla olevien lisensiaatintoiden ja vaitoskirjojen teemat. Rekisteri tehtiin monimutkaiselle kortis- tointiohjelmalle.

Rekisteri sijaitsi kai alunperin Tampereella, mutta se siirtyi jossakin vaiheessa Turkuun. Muistaakseni kortistointiohjelma oli niin monimutkainen, ettei sita osattu edes kayttaa. Kaiken lisaksi tiedot olivat pahasti vanhentuneet.

sfnet.tiede.historiassa Tapio Onnela ehdotti, etta tiedoista kannattaisi tehda julkisia gopherin kautta niin, etta tiedot olisivat helposti kenen tahansa selattavissa. Jarkevinta olisi tietysti ollut tehda siten, etta jokainen laitos pitaisi gopherissaan ylla omia tietojaan, silla keskitettyna rekisterin hoitaminen on hankalaa (siksi etta tiedot eivat tule automaattisesti vaan niita taytyy lypsaa).

Itse pidan kylla tallaista rekisteria hyvana asiana eika sen yllapitaminen ole teknisesti hankalaa. Eli ilmoittakaa ihmessa minulle tutkimusteemanne, niin mina laitan ne gopheriin! Matthias Melcher on linkittanyt rekisterin Heidelberg History Gopherin kautta maailmalle, joten jos haluatte teemanne ulkomaiseen levitykseen, laittakaa otsikko myos englanniksi.

Kirsi-Marja kysyi viela, onko tarpeen pyytaa jatko-opiskelijoiden suostumus rekisteriin viemisesta. Mielestani kylla, koska gopheriin laitetut tiedot ovat avoimia ja julkisia. Ihmisille pitaa varata oikeus pitaa tutkimusteemaansa "salaisena yksityisasiana"...

Niin, kylla tallaiseen rekisteriin voisi laittaa myos jatkotutkimusten, vaitoskirjan jalkeisten tutkimusten teemoja jos niin halutaan!

Ja viela yksi asia ennen kuin lopetan: elokuvatutkimuksen alalla tallainen rekisteri on myos kehitteilla. Se loytyy Suomen elokuvasaation yllapitamasta lumosta. http://www.kaapeli.fi/~lumo

Terv. Hannu Salmi