”Sataman naiset”: Studia generalia -luento ti 25.11. klo 18

Kerrottu ja koettu Turku –hanke ja Turun Historiallinen Yhdistys järjestävät syksyllä 2011 monitieteisen ja tutkimuksen raja-aitoja ylittävän Studia Generalia –luentosarjan. Luennot käsittelevät Aurajoen ympäristöä sekä turkulaisten naisten historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

Luennon aiheena tiistaina 25.11.2011 on ” Sataman naiset” ja luennoitsijana toimii FL Leena Rossi.

Luento pidetään klo 18-20 Forum Marinumin auditoriossa, osoitteessa Linnankatu 72.

FL Leena Rossi on kulttuurihistorioitsija ja etnologi. Hän on pitänyt akateemisen tutkimuksen ohella yleisöluentoja ja käyttänyt muistitietoa lähteenään useissa tutkimuksissaan. Luennollaan hän käsittelee 1900-luvulla Turun satamassa työskennelleitä naisahtaajia, jotka tekivät aluksilla raskasta lastaus- ja lossaustyötä, sekä laivatyttöjä, jotka myös ansaitsivat elantonsa laivoille merimiehiä viihdyttämällä. Leena Rossi on lisäksi tutkinut esimerkiksi tehdastyöläisten ja merimiesten tulokastapoja sekä merenkulkualan koulutusta.

Kaikille Studia Generalia –luennoille on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Tulevat luennot:

1.11.2011 Arjen ja juhlan Aurajoki, Leht. Timo J. Virtanen

8.11.2011 Maaseudun Aurajoki – haaveita ja haasteita, Toim.joht. Sinikka Kauko-Vainio ja arkkit. Viri Teppo-Pärnä

15.11.2011 Joen ja kaupungin tulevaisuus, Prof. Harri Andersson

Kategoriassa Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *