Erilaisia näkökulmia Aurajoesta Ruskon esitelmä-illassa

Ruskon kirjastolla järjestettiin 12.9.2011 Aurajokea käsittelevä esitelmä-ilta. Illan aiheena oli Turun yliopiston Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen Aurajoen kulttuuriympäristö -osakokonaisuus, johon liittyen ohjelmassa oli kolme Aurajoki-teemaista esitelmää.

Kansatieteen Lehtori Timo J. Virtasen esitelmän aiheena oli Aurajoki ihmisen ja ennen kaikkea kansatieteen näkökulmasta. Virtanen käsitteli muun muassa sitä, millaisia merkityksiä joella on, sekä millä tavoin joki ja sen ympäristö nivoutuu osaksi kansatieteellistä tutkimusta.

Kansatieteen opiskelija Anne Simola esitteli omaa tekeillä olevaa Pro gradu -tutkielmaansa, jossa tarkkaillaan Aurajokea matkailun ja Turun kulttuuripääkaupunkivuoden näkökulmasta. Tutkielman tarkoituksena on löytää ideoita Aurajokialueen matkailun kehittämiseen.

FM Jenna Kostetin esitelmän aiheena oli hänen muutama vuosi sitten kansatieteen oppiaineeseen valmistunut Pro gradu – tutkielmansa, jossa hän käsittelee Aurajoen merkitystä Turun kaupunki-identiteetille. Kostetin esitelmässä pohdittiin muun muassa jokivarren muutosta menneestä nykypäivään sekä millaisia brändejä Aurajokeen liittyy.

Timo J. Virtanen luennoimassa yleisölle. Kuva: Anne Simola.

Lisäksi illan aikana esiteltiin Kerrottu ja koettu Turku -hanketta ja hankkeeseen kuuluvan Muistihuoneen toimintaa. Illan esitelmät käsittelivät Aurajokea erilaisista näkökulmista, jotka herättivät yleisössä myös pientä keskustelua, sillä muutama kuulijoista oli asunut aiemmin itse Aurajoen varrella.

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *