Muistihuoneelle kesän aikana useita lahjoituksia!

Muistihuoneelle, eli tarkemmin Kerrottu ja koettu Turku -hankkeelle ja Turun yliopiston kansatieteen oppiaineelle, on tuotu kesän kuluessa lahjoituksena muun muassa kirjallista materiaalia. Lahjoitusten lisäksi muistoja Aurajoelta ja sen ympäristöstä on kertynyt niin haastattelujen kuin valokuvien ja piirustustenkin muodossa useita kymmeniä.

Liedon Säästöpankki ja lietolainen taiteilija Anja Hänninen lahjoittivat hankkeelle Arabian keramiikka-taulun, jonka aiheena on Liedon Nautelankoski. Taulun kuvan Nautelankoskesta on suunnitellut ja maalannut Anja Hänninen. Hän lahjoitti Muistihuoneelle myös omista Nautelankosken seutua kuvaavista taidemaalauksistaan tehtyjä taidekortteja sekä kuvittamansa satukirjan Myllytontun tarinoita.

Anja Hännisen keramiikkatyö ja kortti. Kuva: Anne Simola.

Liedon seutuun liittyen Virve ja Matti Haro ovat lahjoittaneet kirjoittamansa teoksen Kyliä ja ihmisiä. Liedon Kukkarkoski, Punittu ja Tursas vuosisadan saatossa. Teoksessa valotetaan Liedon kylien historiaa muistojen kautta sekä ihmisten elämää kylissä.

Helena Toivonen on lahjoittanut hankkeelle Kalle Toivosen kirjoittaman kirjan Elämän havaintoja ja kokemuksia, joka kertoo humoristiseen sävyyn entisaikojen elämästä Liedon maaseudulla.

Turun Lions Clubin edustajat Pentti Helin ja Heikki Valmunen tarkastelemassa lahjoitettavaa aineistoa. Kuva: Maija Mäki.

Lisäksi Lions Club Turku / Henrikki on tehnyt mittavan lahjoituksen hankkeelle. Parinkymmenen vuoden kuluessa klubi on tehnyt lukuisia Aurajokeen liittyviä hankkeita, joiden materiaalit kirjoituksineen ja kuvineen klubi lahjoitti hankkeelle. Lions klubin monipuolinen aineisto yhdessä muun hankkeessa dokumentoidun aineiston kanssa arkistoidaan Turun yliopiston Kulttuurien tutkimuksen arkistoon tulevaa tutkimuskäyttöä varten. Kerrottu ja koettu Turku -hanke kiittää kaikkia lahjoittajia merkittävästä kulttuurityöstä!

Muistihuoneella teemme edelleen muistitietohaastatteluja ja otamme aineistoa vastaan aina Turun päivään 18.9.2011 saakka. Tällä hetkellä Muistihuone sijaitsee Halisten S-marketilla ja 9.9.2011 Muistihuone siirtyy Ruskon pääkirjastolle. Lopuksi Muistihuone vierailee vielä Turun Manillassa. Tervetuloa!

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *