Aurajokimuistoja kerätään vielä Turun Halisissa, Ruskon kirjastolla ja Turun Manillassa!

Muistihuoneella on kuluneen kesän aikana tallennettu jo monenlaisia, niin kaupungin kuin maaseudunkin Aurajokeen liittyviä muistoja ja kokemuksia eri puolilta jokivartta. Muistihuone kiertää vielä kuukauden ajan ja viimeisinä vierailukohteina ovat Turun Halinen Halisten kaupunginosaviikon yhteydessä, Ruskon kirjasto sekä Turun Manilla Martin kaupunginosaviikon yhteydessä.

Turun Halisten S-Marketin pihalta Muistihuone löytyy  24.8-7.9.2011. Ruskon kirjaston luona Muistihuone vierailee 9.9-12.9.2011 ja Turun Manillassa 14.9-18.9.2011. Muistihuone on avoinna ma-pe klo 10-12 ja 13-16 sekä Turun Manillassa myös viikonloppuna.

Muistihuoneella taltioidaan ihmisten omakohtaisia Aurajokimuistoja. Muistot voivat olla niin vanhoja kuin uudempiakin ja niitä kerätään kaikenikäisiltä kävijöiltä. Vierailijat voivat tutustua jo aiemmin kerättyihin muistoihin Aurajoki-aiheisen näyttelyn kautta. Monet ovat tuoneet mukanaan myös omia Aurajoki-ympäristöstä otettuja valokuviaan hankkeelle tallennettavaksi. Lisäksi hankkeelle voi tuoda myös muuta Aurajoki-aiheista materiaalia. Nuorimmilla kävijöillä on mahdollisuus piirtää oma kuvansa Aurajoesta paperille.

Auran Kuuskoskea. Kuva: Marjukka af Heurlin

Kerrottu ja koettu Turku –hankkeeseen kuuluvasta Muistihuoneesta vastaa Turun yliopiston Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos. Hanke on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmaa. Muistihuone on työstetty YIT:n sponsoroimasta keltaisesta työmaaparakista ja siellä päivystävät yliopiston kansatieteen ja historian oppiaineiden opiskelijat. Muistihuoneelle on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *