Naisäänet soivat – kuuleeko Turku? -näyttelyn avajaiset

Naisten kaupunki -näyttelysarjan viimeisen osan, Naisäänet soivat – kuuleeko Turku? nimisen näyttelyn, avajaisia vietettiin keskiviikkona 17.8.2011 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Näyttely on avoinna 1.9.2011 asti ma-pe klo 9-20. Näyttelyssä tutkitaan sitä, millainen merkitys kuorolaululla on ollut turkulaisten naisten elämässä. Näyttelyn avulla sukelletaan maineikkaiden turkulaiskuorojen, Turun Naislaulajien ja Turun Työväenyhdistyksen Föriflikkojen värikkäisiin vaiheisiin kuorolaisten kertomien muistojen siivittäminä. Näyttely tarjoaa välähdyksiä Turun kulttuurielämää vuosikymmenten ajan rikastuttaneen kuorotoiminnan kokemusmaailmasta.

Avajaisviereita tutustumassa näyttelyyn. Kuva: Maija Mäki

Yhden näyttelyvitriinin sisältöä. Kuva: Maija Mäki.

Tilaisuuden avasi Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen johtaja, professori Helena Ruotsala. Lisäksi avajaisissa puhui opiskelija Marja Tuohimaa, joka on tehnyt töitä aiheen parissa jo syksyn 2010 muistelutyöpajoista lähtien. Avajaisiin kuorotunnelmaa toivat Turun Naislaulajien pienryhmä, joka esitti muutaman pitkäaikaisesti kuoron ohjelmistossa olleen kappaleen.

Professori Helena Ruotsalan avajaissanat. Kuva: Maija Mäki.

Turun Naislaulajien pienryhmä. Kuva: Maija Mäki.

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *