Tamburiinin tahtiin – muistoja tyttöjen koululiikunnasta -näyttely Nummen kirjastossa 5.7.-22.7.2011

Turkulaisten tyttöjen koululiikuntamuistoja esittelevä näyttely on esillä Nummen kirjastossa 5.7.-22.7.2011, osoitteessa Töykkälänkatu 22. Näyttely on avoinna ma-ke klo 13-19 ja to-pe klo 11-16. Muistelutapahtuma järjestetään ke 13.7. klo 17.00. Tervetuloa!

Raision peruskoulun 5A-luokan oppilaita Samppalinnan maauimalassa 19.4.1970. Kuva: Turun yliopiston kulttuurien tutkimuksen arkistot.

Raision peruskoulun 5A-luokan oppilaita Samppalinnan maauimalassa 19.4.1970. Kuva: Turun yliopiston kulttuurien tutkimuksen arkistot.

Eri-ikäiset turkulaiset naiset kokoontuivat syksyllä 2010 muistelemaan kaupunkiaan. Muistelupajat kokoontuivat kahdeksan eri teeman alla yhteensä noin 40 kertaa. Pajojen vilkas keskustelu nosti esille runsaasti muistoja, jotka arkistoitiin Turun yliopiston Kultut-arkistoon.

Kaupungin naisten äänet heräävät uudelleen henkiin kesän 2011 aikana toukokuun alusta elokuun loppuun asti toteutettavissa näyttelyissä. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään viikoittain muistelukävelyitä ja muita muistelutapahtumia, joihin toivotetaan tervetulleiksi uusia, innokkaita muistelijoita.

Turun yliopiston kansatieteen ja historia-aineiden opiskelijat ovat koostaneet muistelupajojen aineistosta kuusi näyttelyä. Näyttelyissä pääsee kurkistamaan Turkuun sellaisena kuin muistelupajojen naiset sen muistavat. Mukana on aitoa muistelupuhetta esinein ja kuvin elävöitettynä.

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Naisten Kaupunki » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *