Huima alku Muistihuoneella: Kyrön markkinapäivänä kävijäryntäys!

Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen Aurajoen Muistihuone lähti liikkeelle Kyrön torilta keskiviikkona 22.6.2011 vilkkaassa markkinahumussa. Aurinkoinen ilma oli jo aikaisin aamusta houkutellut paikalle paljon toriväkeä. YIT:n sponsoroima Muistihuone herätti huomattavasti kiinnostusta Kyrössä, sillä paikalle saapui noin 70 vierailijaa kertomaan omista Aurajoen muistoistaan ja tutustumaan Muistihuoneen Aurajoki-aiheiseen näyttelyyn. Näyttely toimi myös virikkeenä ihmisten muisteluun.

Muistihuone valmiina liikkeelle lähtöön. Kuva: Sanna Saarto.

Muistihuone täyttyi kiinnostuneista muistelijoista heti aamusta Kyrön markkinapäivänä. Kuva: Anne Simola.

Muistihuoneella vieraili monia paikallisia ja myös naapurikunnista saapuneita muistelijoita. Vierailijoiden joukossa oli monenikäisiä ihmisiä, joten jokimuistoja kertyi eri aikakausilta. Muistot liittyivät muun muassa ravustukseen ja jokirannan entisiin vuokrakanootteihin. Myös Aurajoen sivujokiin, kuten Pöytyän Kaulajokeen, liittyi erilaisia lapsuuden muistoja.

Muistihuoneen vieraskirjan täyttöä seuraa hankkeen isähahmona tunnettu kansatieteen lehtori Timo J. Virtanen. Kuva: Anne Simola.

Kertomusten lisäksi osa vierailijoista piirsi oman näkemyksensä Aurajoesta tyhjälle paperille. Hankkeelle tuotiin valokuvattavaksi myös Nautelankoskella maalattuja tauluja. Muutamat muistelijat toivat mukanaan omia kirjoitelmiaan Aurajokimuistoistaan.

12-vuotiaan Johannes Helinin piirros Aurajoesta. Kuva: Anne Simola.

Muistihuone jatkaa kulkuaan Aurajoen kunnissa ja Turussa läpi kesän aina Turun päivään 18.9. asti.  Seuraavina kohteina ovat Riihikosken Mäkiäisten tori 23.6. sekä Vähätori Turussa Käsityöläismarkkinoiden aikaan 1.-3.7.  Muistihuone palaa myös Kyrön torille juhannuksen jälkeen 29.6.2011. Lämpimästi tervetuloa muistelemaan Aurajokea!

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *