Tiedotustilaisuus Muistihuoneesta 16.6.2011

Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen työntekijät ovat rakentaneet kesäkuun alusta lähtien YIT:n keltaisesta työmaaparakista Aurajoki-muistoja esittelevää ja tallentavaa kenttätyövälinettä, Muistihuonetta. Muistihuone lähtee liikkeelle 22.6.2011 Kyrön torilta ja kesän sekä alkusyksyn aikana se tallentaa jokimuistoja yhteensä kymmenessä tutkimuspaikassa.

"Tuunaus"vaiheen ajan Muistihuone on sijoitettu Sirkkalan kasarmialueelle. Kuva: Maija Mäki.

Torstain tiedotustilaisuudessa Muistihuoneeseen tutustuivat median edustajien lisäksi Turun yliopiston kansatieteen oppiaineen henkilökuntaa. Lisäksi paikalla oli kansatieteen kenttätyökurssin opiskelijoita, jotka tulevat pitämään Muistihuonetta auki kesän aikana.

Kansatieteen oppiaineen väkeä sekä opiskelijoita. Kuva: Maija Mäki.

Kansatieteen professori ja Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen vastuullinen johtaja Helena Ruotsala tutustui Muistihuoneen sisätiloihin. Kuva: Maija Mäki.

Kansatieteen lehtori Timo J. Virtanen (kuvassa keskellä) kertoi oppiaineessa aikaisemmin tehdystä jokitutkimuksesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä, jota toteutetaan hankkeen puitteissa myös kulttuuripääkaupunkivuonna 2011.

Muistihuoneen "isä", Timo J. Virtanen, kuvassa keskellä. Kuva: Maija Mäki.

Kerrottu ja koettu Turku -hankkeen toinen korkeakouluharjoittelija, kansatieteen opiskelija Anne Simola, organisoi kesän ajan Muistihuoneen liikkeitä.

Aurajoen kulttuuriympäristö -osahankkeen harjoittelija Anne Simolan valmisteilla oleva pro gradu -työ käsittelee Aurajokea ja sen matkailullista kehittämistä. Kuva: Maija Mäki.

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *