Vanhasta uutta – kierrätystä ja luovuutta kahdella vuosisadalla -näyttely Martin kulttuuriolohuoneessa 14.6.-22.6.2011

”Tuunauksen” historiaa ja pula-ajan kekseliäisyyttä esittelevä näyttely on esillä Martin kulttuuriolohuoneessa 14.6.-22.6.2011, osoitteessa Stålarminkatu 3. Näyttely on avoinna ti-ke klo 12-18 ja to-pe klo 10-16. Teemaan liittyvä vaihtokauppatori järjestetään ke 22.6. klo 17. Tervetuloa!

Eri-ikäiset turkulaiset naiset kokoontuivat syksyllä 2010 muistelemaan kaupunkiaan. Muistelupajat kokoontuivat kahdeksan eri teeman alla yhteensä noin 40 kertaa. Pajojen vilkas keskustelu nosti esille runsaasti muistoja, jotka arkistoitiin Turun yliopiston Kultut-arkistoon. Kaupungin naisten äänet heräävät uudelleen henkiin kesän 2011 aikana toukokuun alusta elokuun loppuun asti toteutettavissa näyttelyissä. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään viikoittain muistelukävelyitä ja muita muistelutapahtumia, joihin toivotetaan tervetulleiksi uusia, innokkaita muistelijoita.

Turun yliopiston kansatieteen ja historia-aineiden opiskelijat ovat koostaneet muistelupajojen aineistosta kuusi näyttelyä. Näyttelyissä pääsee kurkistamaan Turkuun sellaisena kuin muistelupajojen naiset sen muistavat. Mukana on aitoa muistelupuhetta esinein ja kuvin elävöitettynä.

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Naisten Kaupunki » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *