Tyttöjen Turku – nuoruuden raja -näyttely Ilpoisten kirjastossa 31.5.-9.6.2011

Turkulaisten 1950-60-luvun tyttöjen elämänmenoon sukeltava näyttely on esillä Ilpoisten kirjastossa 31.5.-9.6.2011, osoitteessa Lauklähteenkatu 13. Näyttely on avoinna ma klo 13-19, ti-ke klo 10-19 ja to-pe klo 10-16. Muistelutapahtuma järjestetään keskiviikkona 8.6. klo 17.00. Tervetuloa!

Penkinpainajaisten viettoa vuonna 1961. Kuva: Turun yliopiston arkisto.

Eri-ikäiset turkulaiset naiset kokoontuivat syksyllä 2010 muistelemaan kaupunkiaan. Muistelupajat kokoontuivat kahdeksan eri teeman alla yhteensä noin 40 kertaa. Pajojen vilkas keskustelu nosti esille runsaasti muistoja, jotka arkistoitiin Turun yliopiston Kultut-arkistoon. Kaupungin naisten äänet heräävät uudelleen henkiin kesän 2011 aikana toukokuun alusta elokuun loppuun asti toteutettavissa näyttelyissä. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään viikoittain muistelukävelyitä ja muita muistelutapahtumia, joihin toivotetaan tervetulleiksi uusia, innokkaita muistelijoita.

Turun yliopiston kansatieteen ja historia-aineiden opiskelijat ovat koostaneet muistelupajojen aineistosta kuusi näyttelyä. Näyttelyissä pääsee kurkistamaan Turkuun sellaisena kuin muistelupajojen naiset sen muistavat. Mukana on aitoa muistelupuhetta esinein ja kuvin elävöitettynä.

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Naisten Kaupunki » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *