Päivänvaloa Heidekenillä -näyttely 17.-26.5.2011

Heidekenin synnytyssairaalaan liittyviä muistoja esittelevä näyttely on esillä 17-26.5.2011 Perhetalo Heidekenillä, osoitteessa Sepänkatu 3. Näyttely on avoinna ma, ti, to ja pe klo 8-16, ke klo 8-18 sekä la ja su klo 11-14. Muistelutapahtuma järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 21.-22.5.2011 klo 11-14. Tervetuloa!

Heidekenin henkilökuntaa kahvilla puutarhassa. Perhetalo Heidekenin kuva-arkisto.

Eri-ikäiset turkulaiset naiset kokoontuivat syksyllä 2010 muistelemaan kaupunkiaan. Muistelupajat kokoontuivat kahdeksan eri teeman alla yhteensä noin 40 kertaa. Pajojen vilkas keskustelu nosti esille runsaasti muistoja, jotka arkistoitiin Turun yliopiston Kultut-arkistoon. Kaupungin naisten äänet heräävät uudelleen henkiin kesän 2011 aikana toukokuun alusta elokuun loppuun asti toteutettavissa näyttelyissä. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään viikoittain muistelukävelyitä ja muita muistelutapahtumia, joihin toivotetaan tervetulleiksi uusia, innokkaita muistelijoita.

Turun yliopiston kansatieteen ja historia-aineiden opiskelijat ovat koostaneet muistelupajojen aineistosta kuusi näyttelyä. Näyttelyissä pääsee kurkistamaan Turkuun sellaisena kuin muistelupajojen naiset sen muistavat. Mukana on aitoa muistelupuhetta esinein ja kuvin elävöitettynä.

Kategoriassa Naisten Kaupunki » Naisten Kaupunki » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *