Kulttuurin tuote ja tuottaminen kurssi & Kenttätyökurssi 2011

Turun yliopiston Kansatieteen oppiaineen tutkintovaatimuksiin kuuluva ”Kulttuurin tuote ja tuottaminen” -kurssi suuntasi keväällä 2011 lehtori Timo J. Virtasen johdolla toimintansa Aurajoken kulttuuriympäristö -osahankkeen Muistihuone -osioon. Parinkymmenen opiskelijan joukko suunnitteli rakennusliike YIT:n sponsoroimasta keltaisesta työmaakopista Aurajokivartta kiertävän interaktiivisen muistitietotyökalun.

Jokea koskevan muistitiedon keräämisen lisäksi tarkoituksena on esitellä aikaisemmin tallennettua aineistoa sekä tehtyä tutkimusta. Pysähdyspaikkoina ovat mm. Forum Marinum, Manilla, Halisten S-Market, Pöytyän Riihikoski ja muutamat muut paikat. Kurssilaiset perehtyivät paikanpäällä muistihuoneen sijoitusmahdollisuuksiin, sähkö-, vesi- ym. ratkaisuihin sekä suunnittelivat huoneen sisustuksen. Kurssin aikana käydyissä pohdinnoissa sivuttiin mm. konkreettisia materiaaleja ja kalusteita, vetovoimatekijöitä, saavutettavuus/esteettömyys näkökulmia, asiakasvirtojen reittejä, mahdollisia konflikteja ja paljon muuta.

Kurssilaiset tutustuivat Turku 2011 Kulttuuripääkaupunki -hankkeen toteuttamiseen konkreettisesti ja saivat kokemusta projektityöskentelyn arkisesta puolesta. Hanke jatkuu kesällä 2011 Muistihuoneen sijaintipaikoilla yhteistyöllä Kansatieteen oppiaineen ja historiatieteiden yhteisen kenttätyökurssin kanssa. Kurssin opiskelijat sekä tekevät jokimuistoja ja kokemuksia koskevia haastatteluja, että keräävät ja kopioivat asiakirja-aineistoja ja valokuvia.

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Tiedotteet. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *