Aurajokimuistoja eri vuosikymmeniltä Liedon muistipajassa

Liedon kunnantalolla pidetyssä Aurajoki-aiheisessa muistipajassa kerättiin jokeen liittyviä muistoja keskiviikkona 13.4.2011. Aurajoen kulttuuriympäristö -osahankkeen järjestämässä tilaisuudessa keskityttiin Liedon alueen sekä Turun keskusta-alueen Aurajokimuistoihin. Tilaisuus oli osa Liedon kunnan vuoden 2011 Kulttuurikahvila -projektia, jossa järjestetään kuukausittain paikallisten kulttuuritahojen toimesta erilaisia kulttuuritapahtumia.

Muistipajatyöskentelyä Liedon kunnantalolla. Kuva: Maija Mäki.

Aurajoki-aiheisia muistoja lähestyttiin työpajaan tuotujen valokuvien sekä pajassa tehtyjen haastattelujen ja mielikuvakarttojen avulla. Osallistujilla oli mahdollisuus myös merkitä karttaan omia muistipaikkojaan tai piirtää tyhjälle paperille oma näkemyksensä Aurajoesta.

Mielikuvakarttaan pohjautuvaa muistelua. Kuva: Maija Mäki.

Paikalle saapui päivän kuluessa monenikäisiä muistelijoita ja jokiympäristöä muisteltiin sekä arjen että juhlan näkökulmasta. Päivän aikana työpajassa kerättiin niin vanhempia kuin uudempiakin mielenkiintoisia jokimuistoja liittyen muun muassa jokivarren entisiin uimakouluihin, ajanviettopaikkoihin ja DBTL -kaupunkifestivaaliin.

Seuraava Aurajoki-teemainen muistipaja järjestetään Ruskon pääkirjastossa 20.4.2011. Tervetuloa kertomaan omista Aurajokimuistoista!

Kategoriassa Aurajoen kulttuuriympäristö » Artikkelit. Pysyvä linkki artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *