Aristoteleen retoriikka

heikki emil lempa (helempa@midway.uchicago.edu)
Wed, 23 Nov 1994 14:41:30 -0600 (CST)


Date: Wed, 23 Nov 1994 14:41:30 -0600 (CST)
From: heikki emil lempa <helempa@midway.uchicago.edu>
To: H-verkko <H-VERKKO@sara.cc.utu.fi>
Subject: Aristoteleen retoriikka

Olen aikeissa aloittaa pitempiaikaisen luku-urakan. Tarkoituksena olisi opiskella Aristoteleen teos retoriikasta. Koska yksin lukeminen on liian stoalaista ja urheilullista, ajattelin kysya, loytyisiko h-verkon parista innokkaita lukemaan yhdessa mainittua teosta.

Erityisesti minua kiinnostavat Retoriikassa teemat, jotka liittyvat affektien saatelyyn ja historiankirjoittamiseen (erotuksena sen tutkimisesta).

Olen ajatellut lukea harvakseltaan mutta saannollisesti, tahdilla kerta viikossa sopiva patka. Koska katkoja tulee matkalle, kyseessa on noin puolen vuoden urakka ellei pitempikin.

Kaytannossa tama voitaisiin jarjestaa sahkopostin valityksella. H-verkon kaytto ei kai tule kysymykseen, koska projekti on hieman erityinen. Sen sijaan voisimme kayttaa vapaamuotoisempia jarjestelyja.

Jarjestelyista voimme sopia tarkemmin, jahka saamme porukan kasaan. Ehdotuksenani kuitenkin on, etta vuorollamme nostaisimme kustakin luvusta tiettyja keskeisia pointteja, kirjoittaisimme lukemastamme korkeintaan kahden konekirjoitussivun alustuksen ja jattaisimme sen kommentoitavaksi vaikka joka maanantai. Nain kukaan ei ylirasitu, mutta pysyy silti karryilla ja saa tehda hengentyota.

Lahettakaa halukkuusilmoitukset suoraan osoitteeseeni: helempa@midway.uchicago.edu

Heikki Lempa