Virtuaalinen seminaari?

Hannu Salmi (hansalmi@utu.fi)
Fri, 16 Sep 1994 10:11:21 -0700 (PDT)


Date: Fri, 16 Sep 1994 10:11:21 -0700 (PDT)
From: Hannu Salmi <hansalmi@utu.fi>
To: H-VERKKO@sara.cc.utu.fi
Subject: Virtuaalinen seminaari?

Koska listalle on tullut paljon uutta vakea, lienee hyva kerrata, mita on tapahtunut tahan mennessa. Keskustelupiiri syntyi viime kevaana kokeiluluonteisena, mutta vasta talla viikolla olemme organisoituneet listapalvelimen ymparille. Kesan aikan keskustelimme valilla kiivaastikin. Paateemana oli tunteiden ja affektien historia (mm. Aristoteleen affektikasite, skolastikkojen passiojarjestelmat, affektin ja tunteen kasitteelliset erot). Yritimme viritella keskus- telua myos historiantutkimuksen metodologiasta, mutta se ei oikein lahtenyt liikkeelle. Asian voisi ottaa esille uudestaan.

Tietysti lahettelimme myos kaikenlaista muutakin, kysymyksia, seminaari- puffeja ja ylipaataan kaikkea sellaista, mita keskustelulistoilla on ollut tapana lahetella.

Eilen illalla imuroidessani (siis polya, ei tiedostoja) mieleeni tuli ajatus, josta kysyn mielipidettanne. Olisiko mahdollista yrittaa jonkinlaisen virtuaalisen seminaarin jarjestamista? Muistelen muutaman vuoden takaista Ruesen-seminaaria Helsingissa. Porukka valmisti tyopapereita, Ruesen kommentoi ja sitten keskusteltiin. Saman asian olisi voinut toteuttaa virtuaalisesti, koska Ruesenilla on email- osoite!

Seminaarin voisi jarjestaa esim. siten, etta valitaan tietty teema, valmistellaan muutama tyopaperi, etsitaan alan asiantuntija ja pyydetaan hanta vierailemaan H-verkossa. Vierailija antaa valmistellut kommentit papereista ja sen jalkeen kaydaan yleista keskustelua.

Ennen lahtemista merta edemmas kalaan voisi ajatella, etta esimerkiksi kesan aikana kayty keskustelu tunteiden historiasta tarjoaisi sopivan teeman. Vierailijaksi voisi ajatella vaikka Simo Knuuttilaa, jolla nayttaa olevan sahkopostiosoite.

Milta kuulostaa?

Terv. Hannu