Maisemaverkosto

Maunu H{yrynen (hayrynen@csc.fi)
Wed, 27 Mar 1996 17:28:27 +0200 (EET)


Date: Wed, 27 Mar 1996 17:28:27 +0200 (EET)
From: Maunu H{yrynen <hayrynen@csc.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi
Subject: Maisemaverkosto

MAISEMAVERKOSTO

Maisemaverkosto on maiseman parissa toimivien suomalaisten tutkijoiden, suunnittelijoiden ja hallintov{en yhteysverkosto, johon kuuluu t{t{ nyky{ runsaat puolitoistasataa tutkijaa. Verkosto l{hett{{ j{senilleen muutaman kerran vuodessa ilmestyv{{ tiedotetta ja siihen kuuluu lis{ksi vajaat sata j{sent{ k{sitt{v{ s{hk|postilista. T{m{n lis{ksi verkosto j{rjest{{ tutkijatapaamisia ja seminaareja. Viimeisimm{n tutkijatapaamisen (1995) paperit on julkaistu Lahden kansainv{lisen soveltavan estetiikan instituutin sarjassa nimell{ *Maiseman arvo(s)tus* (1:1996).

Maisemaverkoston alana on maisema ymm{rrettyn{ yht{ hyvin 'objektiivisena' tutkimuskohteena, 'subjektiivisena' havaintona ja mielikuvana sek{ yhteiskunnallisena ja kulttuurisena representaationa. Yhdist{v{n{ n{k|kulmana on v{lj{n ymp{rist|aspektin rinnalla erilaisten tutkimusotteiden sek{ tutkimuksen, suunnittelun ja suojelun keskin{inen vuoropuhelu, limittyminen ja integroituminen.

Liitty{ksesi maisemaverkostoon sinun tarvitsee antaa yhteystietosi verkoston yhdyshenkil|lle, joka t{ll{ hetkell{ on Maunu H{yrynen (osoite alla) sek{ suostua niiden toimittamiseen edelleen muiden j{senten tietoon. Maisemaan liittyv{{ tutkimusaihettasi tai muuta intressi{ toivotaan otsikkotasoisena. Postiosoite on v{ltt{m{t|n verkostotiedotteen saamiseksi ja s{hk|postitunnus alias-listalle p{{semiseksi. Maisemaverkostoon kuuluminen on maksutonta.

Voit l{hett{{ verkostotiedotteessa levitett{v{ksi tai aliaksen kautta tietoa omasta tutkimuksestasi, laitoksestasi, julkaisuista tai ajankohtaisista tapahtumista tai tehd{ kyselyit{. Valtaosa verkostoon tulevasta tiedosta on suomenkielist{, joskin my|s kontribuutiot ruotsiksi/skandinaaviskaksi tai englanniksi ovat tervetulleita (verkostolla on j{seni{ my|s ulkomailla).

Maunu H{yrynen Unioninkatu 45 E 51 00170 HELSINKI Puh./fax 90-135 9213 E-mail: hayrynen@csc.fi