Suomalaisen historiantutkimuksen elektroninen keskus

Tapio Onnela (taonnela@utu.fi)
Tue, 14 Nov 1995 18:08:37 -0800


Date: Tue, 14 Nov 1995 18:08:37 -0800
From: Tapio Onnela <taonnela@utu.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi
Subject: Suomalaisen historiantutkimuksen elektroninen keskus

"Suomalaisen historiantutkimuksen elektroninen keskus" on nyt sitten avannut "ovensa" Hanke on luonnollisesti vasta alkuvaiheissaan mutta olemme saaneet pystytetyksi palvelimen johon on koottu useita varsin mielenkiintoisia linkkejä ja palveluja joista on jo ihan oikeasti hyötyä tutkimuksessa ja opeuksessa.

Keskus on rakennettu Turun yliopiston historian laitoksella josta sen löytää osoitteesta: http://www.utu.fi/tdk/hum/hist/shek/ tai kulkemalla polkua: Turun yliopisto/Tiedekunnat ja laitokset/historia/SHEK

Tarkoituksena on koota yhteen kaikki mahdollinen historiantutkimuksen ja opetuksen alalta siten että tutkijat ja opettajat löytäisivät edes hiukan helpommin tiensä Internetissä. Jatkossa on tarkoitus miettiä mm.sähköisen suomalaisen aikakausjulkaisun ja opetusympäristöjen luomista Shekin alle. Palvelin sijaitsee fyysiseti Turussa mutta sen tarkoitus on palvella kaikkia suomalaisia historiantutkijoita ja historiasta kiinnostuneita ihmisiä.

Otamme erittäin mielellämme vastaan kommentteja, kritiikkiä ja vinkkejä "SHEK":in kehittämiseksi entistä paremmaksi.

Shekkiä pystyttämässä ovat toistaiseksi olleet Hannu Salmi (hansalmi@utu.fi) ja Tapio Onnela (taonnela@utu.fi), jotka hoitavat käytännön rakentamista sekä kulttuurihistorian seminaariryhmä, joka on paitsi tehnyt käytännön rakennustöitä myös pohtinut tietoverkkoja ja uusia informaatioteknologioita teoreettisemmista lähtökohdista. Ideointityössä hääri aktiivisesti mukana myös Heikki Lempa.

Katsokaa ja kommentoikaa. Toivoo: Tapio Onnela, Turku