keskiajan tutkijat

Reija Satokangas (rrs@cc.oulu.fi)
Thu, 11 May 1995 08:18:38 +0000


Date: Thu, 11 May 1995 08:18:38 +0000
From: Reija Satokangas <rrs@cc.oulu.fi>
To: h-verkko@sara.cc.utu.fi
Subject: keskiajan tutkijat

Dies Mediaevales 1996 Oulussa

Hyvä keskiajan ystävä!

On kulunut vuosi edellisestä keskiajan tutkijoiden tapaamisesta, joten on aika ryhtyä suunnittelemaan seuraavia Dies mediaevales -päiviä. Tampereen, Turun ja Helsingin jälkeen kokoonnutaan tällä kertaa Oulussa.

Aiempien Dies mediaevales -päivien tapaan ohjelmassa on useita puolen tunnin esitelmiä ja keskustelua. Tämänkertaiseksi teemaksi on valittu "Suomi ja Eurooppa keskiajalla". Aihe on tarpeeksi väljä, jotta Helsingin tapaan mahdollisimman laajasti kaikki keskiajan tutkijat voisivat kokoontua yhteen. Ohjelman kokoaminen on vasta alullaan, joten sitä ei vielä voida liittää tähän mukaan. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia mahdollisiksi esitelmöitsijöiksi. Jatko-opiskelijoiden aiheet voivat luonnollisesti olla teeman ulkopuoleltakin. Dies mediaevales pidetään toukokuussa (10. ja 11.5.1996), jolloin Oulussakin on jo kevät. Keskiajan tutkijoita varten on varattu POHTO (Pohjois-Suomen teollisuusopisto), jossa ovat viihtyisät ja toimivat kongressitilat meren rannalla majoituksineen, luentosaleineen ja ruokaloineen. Opiston vieressä on kylpylähotelli Eden, jossa on mahdollisuus illanviettoon ja illalliseen. Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisineen, aterioineen ja iltapäiväkahvineen on noin 400 - 450 mk hengeltä. Illallinen Edenissä (n. 150 mk) ei sisälly tähän hintaan. Mitään osallistumismaksua ei ole. Yritämme saada Oulun yliopistolta ja Suomen Akatemialta rahoitusta ainakin jatko-opiskelijoiden majoitus- ja matkakorvauksia varten.

Ohessa on ennakkoilmoittautumislappu, jonka toivon mukaan saamme täytettynä ennen juhannusta. Myös sähköpostitse (e-mail: rrs@cc.oulu.fi) voi ilmoittautua.

Järjestelytoimikunnan puolesta

Jouko Vahtola apul.prof

Dies Mediaevales 1996

Ennakkoilmoittauminen

Nimi: ___________________________________________

Osoite: __________________________________________

Puh. __________________________________________

e-mail: __________________________________________

Mahdollisen esitelmän aihe: ________________________

__________________________________________________

Palautetaan 22.6.1995 mennessä osoitteeseen:

OULUN YLIOPISTO Historian laitos Reija Satokangas PL 111 90571 Oulu

fax 981-553 3315 e-mail: rrs@cc.oulu.fi

Tiedusteluihin vastaavat: Jouko Vahtola, puh. 981 - 511 547 Reija Satokangas, puh. 981 - 553 3307